E-ticarette ithalat artışı dikkat çekiyor: Yeni zorunluluk başladı!

E-Ticarette İthalata Dayalı Artış

Son zamanlarda e-ticaret alanında artan bir ithalat eğilimi dikkat çekiyor.

1 Nisan itibarıyla, Türkiye’ye e-ticaret yoluyla getirilen ürünler için ülkede bir iktisadi işletmeci bulundurulması gerekiyor. Ticaret Bakanlığı, bu yeni düzenleme doğrultusunda denetimlerine başladı. Şartlara uymayan platformlar ve satıcılar için Türkiye’den erişim engeli getirilmesi ihtimali bulunuyor. Eğer yönetmelik hükümleri yerine getirilmezse, Ticaret Bakanlığı Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’na başvurarak erişim engeli talebinde bulunabilecek ve bu karar mahkeme aracılığıyla uygulanabilecek. Ekonomim’den alınan habere göre, en fazla ürün gönderen platformlar arasında yer alan TEMU ve diğer doğrudan satış yapan firmalar halen yasal temsilci atamadı.

Türkçe ve TL Kullanımı Zorunlu Hale Geldi

Yeni yönetmelik, temsilci bulundurma şartının yanı sıra, Türkiye pazarına sunulan ürünler için çeşitli ek düzenlemeler içeriyor. Promosyon amaçlı olsa bile, Türkiye’deki son kullanıcıya yönelik sunulan her ürün piyasada mevcut kabul ediliyor. Bu kapsamda, ürünlerin Türkçe dil seçeneğiyle sunulması, fiyatların Türk lirası cinsinden belirtilmesi ve Türkiye’deki adreslere teslimat yapılabilmesi gibi şartlar da zorunlu hale getirildi.

Related Posts

ECB Başkanı Lagarde: Mevcut faiz oranı pozisyonumuz uygun konumda

Avrupa Merkez Başkanı (ECB) Christine Lagarde, mevcut faiz oranlarının uygun seviyede olduğunu ve bankanın yüzde 2’lik orta vadeli enflasyon hedefine bağlı kaldığını söyledi.

En düşük emekli maaşını AKP’li Güler açıkladı

Temmuz ayı itibarıyla SSK ve Bağ-Kur emeklisinin maaşına yapılacak artış oranı yüzde 16,67 oldu. AKP Grup Başkanı Abdullah Güler en düşük emekli aylığının 14 bin 469 liradan 16 bin 880 liraya çıkarılacağına dair kanun teklifi verdiklerini duyurdu En …

Sigortadan para almanın kuralları yarın değişiyor: Ekspertiz 10 parçayı kontrol edecek

1 Temmuz itibarıyla, kasko ve trafik sigortasında tam hasarlı ve ağır hasarlı araçlarla ilgili yeni uygulamalar devreye girecek. Yeni düzenleme ile, araçların onarım masraflarının piyasa değerinin yüzde 60’ını aşması durumunda, araçlar ağır hasarlı olarak değerlendirilecek. Ancak, bu oran altındaki hasarlarda araçlar onarılacak. Peki, bu değişiklik sigorta şirketleri ve sigortalılar için ne anlama geliyor?

Hizmet üretici fiyatları mayısta arttı

Hizmet Üretici Fiyat Endeksi (H-ÜFE), mayıs ayı rakamları açıklandı. Buna göre aylık bazda yüzde 2,37, yıllık bazda yüzde 38,16 artış gösterdi.

Honda’nın Dacia’dan daha düşük fiyata olması mümkün mü? Mümkün ama burada değil!

Ancak, bazı pazarlarda, özellikle de ülkenin nüfusu bir milyardan fazlaysa (böyle iki tane var), kurallara göre oynamak zorundasınız ve Honda’nın orada da 9.000 avroluk bir arabası var. Hindistan için ilk versiyon ve en üst donanıma ve CVT şanzımana …

Dünya devi Erdoğan’ın piyasaları çökertecek hamlesini yazdı: İmamoğlu’ndan sonra bir de onlar…

Türkiye’nin gündemindeki siyasi gerginlikler ve İmamoğlu operasyonu ile derinden sarsılan ekonomik durum Financial Times tarafından analiz edildi. Analizde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın olası seçimlerde tutuklu İBB Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Ekrem …