Doğal mide koruyucu 2’sinin karışımında saklı! Hazımsızlığa son, hiç ekşimiyor

Günümüzde mide rahatsızlıkları birçok insanın ortak sorunu haline geldi. işlenmiş gıdalar, stres, düzensiz beslenme ve asitli içecekler mide sağlığını tehdit eder. İlaçlara başvurmadan, tamamen doğal yollarla mideyi koruyabilmek mümkün.

Tahin ve muzun sağlığa sayısız faydası bulunuyor. İçerdikleri vitaminler, mineraller ve doğal maddeler sayesinde tüm sindirim sistemini destekleyebilirsiniz. İşte tahin ve muz karışımının faydaları.

Mide asidinin fazla üretildiği durumlarda reflü, yanma ve ekşime gibi sorunlar ortaya çıkar. Birçok kişi reflü probleminden muzdariptir. Asidi doğal yollardan dengeleyen muz, tahinle birleştiğinde mide duvarını kaplayarak asidin neden olduğu tahrişi önler.

Susamdan elde edilen tahin, doğal yağlar bakımından çok zengindir. Bu yağlar mide duvarını adeta bir kalkan gibi sarar ve mide mukozasını korur. Gastrit ve ülser gibi mide rahatsızlıklarına karşı mideyi yatıştırır. Ayrıca tahindeki antioksidan maddeler midedeki hücrelerin kendini yenilemesini sağlar.

Muz, lif bakımından oldukça zengin bir meyvedir. Bu özelliği sayesinde bağırsak hareketlerini düzenler ve sindirimi kolaylaştırır. Özellikle kabızlık sorunu yaşayanlar için etkilidir. Tahin ekleyerek bağırsaklardaki faydalı bakterilerin beslenmesini sağlayabilirsiniz.

Bağırsaklarımızda bulunan sağlıklı bakterilerin yalnızca probiyotik besinlerle karşılanabileceğini düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Tahinin içerisindeki bileşenler de faydalı bakteriler için etkili bir iyileştiricidir. Muz ve tahin, bağırsak dostu bakterileri besleyen prebiyotikler açısından zengin besinlerdir.

Şişkinlik ve hazımsızlık gibi şikayetleri olanlar için tahin ve muz harika bir ikilidir. Özellikle ağır yemeklerden sonra bu karışımı tüketebilirsiniz. Ayrıca tahinin içindeki kalsiyum, demir ve çinko gibi mineraller vücut direncini artırmaya yarar.

Bu iki besin de uzun süre tok kalmanızı sağlar. Tahin, sağlıklı yağlar ve protein içerirken muz da karbonhidrat açısından zengindir. Doğal mide koruyucu karışımı hazırlamak son derece basit! Bir adet olgunlaşmış muz ve 1 yemek kaşığı tahin yeterli olacak.

Muzu çatal yardımıyla iyice ezin ve üzerine tahini ekleyerek güzelce karıştırın. Daha tatlı bir lezzet isterseniz içine bir tatlı kaşığı bal veya pekmez de ekleyebilirsiniz. Dilerseniz yoğurt ile karıştırarak daha da besleyici hale getirebilirsiniz. Bu karışımı özellikle sabah aç karnına veya ara öğün olarak tüketin.

Related Posts

Uzmanlardan ebeveynlere uyarı: Yaz tatilinde çocukların artan ekran süresi kontrol edilmeli

Uzmanlardan ebeveynlere uyarı: Yaz tatilinde çocukların artan ekran süresi kontrol edilmeli

Uzman: ‘Göğüs ağrısı olmadan da kalp krizi geçirmek mümkün’

Kalp krizi denildiğinde genellikle göğüs ağrısı akla gelse de her zaman tek belirti olmayabilir. Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Mehmet Fatih Yılmaz, kalp krizinin sırt ağrısı, nefes darlığı, çarpıntı, mide bulantısı gibi göğüs dışı belirtilerle de ortaya çıkabildiğine dikkat çekti. Özellikle kadınlar, yaşlılar ve diyabet hastaları gibi bazı gruplarda bu atipik belirtilerin daha sık görüldüğüne işaret eden Doç. Dr. Yılmaz, bu durumun tanı sürecini zorlaştırabildiğine dikkat çekerek uyarılarda bulundu.

e-Nabız’a yeni özellikler geldi

e-Nabız’a yeni özellikler geldi

Hızla kilo vermek için aç kalmayın! 12 basit kuralla metabolizmanızı harekete geçirin

Tüm yıl özlemle beklediğimiz yaz mevsimi kapımızı çalarken, hemen hepimizi zayıflama telaşı sardı. Beslenme ve Diyet Uzmanı Pınar Koç, metabolizmanızı hızlandırmanın 12 kuralını anlattı.

Uzman: ‘C vitamini eksikliği, diş eti kanamalarına yol açabilir’

Diş eti kanamasına sadece ağız hijyeni sorunları değil, bazı sistemik hastalıklar ya da vitamin eksikliklerinin de sebep olabileceğini söyleyen Periodontoloji Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Kadriye Merve Altıkat, “Diş eti kanaması, çoğu zaman diş eti iltihabının (gingivitis) erken belirtisi olup, diş etlerinin iltihaplanarak hassaslaşması sonucu ortaya çıkar. Özellikle C vitamini eksikliği (skorbüt), diş etlerinin güçsüzleşmesine ve kolayca kanamasına yol açar. K vitamini eksikliği ise pıhtılaşma mekanizmasını etkileyerek kanama riskini artırabilir” dedi.

Uzmanlar uyarıyor: ’30 yaşından sonra yumurta rezervi hızla tükeniyor’

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç. Dr. Bora Coşkun, doğurganlık kapasitesinin yaşla birlikte azaldığını belirterek, 30’lu yaşlardan itibaren yumurta dondurmanın, ileride anne olmayı planlayan kadınlar için önemli bir seçenek olduğunu söyledi.