e-Nabız’a yeni özellikler geldi

Sağlık Bakanlığı e-Nabız’a Yeni Güncelleme ile Biyometrik Giriş ve Karekod Özellikleri Eklendi

Sağlık Bakanlığı’nın dijital sağlık platformu e-Nabız’a, yeni güncelleme ile ‘Biyometrik Giriş’, ‘Karekod’ uygulaması ile ilaç satın alma gibi birçok yeni özellik getirildi. e-Nabız’da kullanıcı sayısı da 78,5 milyona ulaştı.

Sağlık Bakanlığı’nın 2015 yılında hizmete aldığı dijital sağlık platformu e-Nabız ile tüm vatandaşlar, sağlık geçmişlerine cep telefonlarından, tabletlerinden ya da bilgisayarlarından 7 gün 24 saat erişebiliyor. Bu platform üzerinde laboratuvar tahlilleri, radyolojik görüntüler, reçete ve ilaç bilgileri gibi detaylı bilgiler yer almakta olup, vatandaşlar bu bilgileri istedikleri süre boyunca hekimleri veya yakınlarıyla paylaşabiliyor. Ayrıca, e-Nabız profili farklı dillerde görüntülenebilir ve randevu alınabilirken, giyilebilir teknolojiler de entegre edilebilmektedir.

Salgın ve Afetlerle Mücadelede Önemli Rol Oynayan e-Nabız

Koronavirüs salgını sürecinde e-Nabız, salgınla dijital mücadelede etkili bir rol oynamıştır. Aynı zamanda, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinin ardından da depremzedeler için önemli bilgiler sunmuştur. ‘Doğal Afet Bilgilendirme’ sekmesi ve ‘Fotoğrafla Sorgulama’ özelliği sayesinde, deprem ve afet durumlarında vatandaşlar bilgilendirilmekte ve sevdiklerinin konumları hakkında bilgi edinebilmektedir.

Yeni Güncelleme ile Gelen Özellikler

10 Haziran’da güncellenen e-Nabız, artık daha kullanıcı dostu bir arayüze sahiptir. Biyometrik giriş seçenekleri olan parmak izi ve yüz tanıma ile hızlı ve güvenli bir erişim sağlanmaktadır. Ayrıca, ilaç satın alma için karekod yöntemi ve reçete paylaşımı da kullanıcıların işlerini kolaylaştırmaktadır. Son güncelleme ile birlikte platforma birçok yeni özellik eklenmiş ve kullanıcı sayısı 78,5 milyona ulaşmıştır.

Related Posts

Uzmanlardan ebeveynlere uyarı: Yaz tatilinde çocukların artan ekran süresi kontrol edilmeli

Uzmanlardan ebeveynlere uyarı: Yaz tatilinde çocukların artan ekran süresi kontrol edilmeli

Uzman: ‘Göğüs ağrısı olmadan da kalp krizi geçirmek mümkün’

Kalp krizi denildiğinde genellikle göğüs ağrısı akla gelse de her zaman tek belirti olmayabilir. Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Mehmet Fatih Yılmaz, kalp krizinin sırt ağrısı, nefes darlığı, çarpıntı, mide bulantısı gibi göğüs dışı belirtilerle de ortaya çıkabildiğine dikkat çekti. Özellikle kadınlar, yaşlılar ve diyabet hastaları gibi bazı gruplarda bu atipik belirtilerin daha sık görüldüğüne işaret eden Doç. Dr. Yılmaz, bu durumun tanı sürecini zorlaştırabildiğine dikkat çekerek uyarılarda bulundu.

Hızla kilo vermek için aç kalmayın! 12 basit kuralla metabolizmanızı harekete geçirin

Tüm yıl özlemle beklediğimiz yaz mevsimi kapımızı çalarken, hemen hepimizi zayıflama telaşı sardı. Beslenme ve Diyet Uzmanı Pınar Koç, metabolizmanızı hızlandırmanın 12 kuralını anlattı.

Uzman: ‘C vitamini eksikliği, diş eti kanamalarına yol açabilir’

Diş eti kanamasına sadece ağız hijyeni sorunları değil, bazı sistemik hastalıklar ya da vitamin eksikliklerinin de sebep olabileceğini söyleyen Periodontoloji Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Kadriye Merve Altıkat, “Diş eti kanaması, çoğu zaman diş eti iltihabının (gingivitis) erken belirtisi olup, diş etlerinin iltihaplanarak hassaslaşması sonucu ortaya çıkar. Özellikle C vitamini eksikliği (skorbüt), diş etlerinin güçsüzleşmesine ve kolayca kanamasına yol açar. K vitamini eksikliği ise pıhtılaşma mekanizmasını etkileyerek kanama riskini artırabilir” dedi.

Uzmanlar uyarıyor: ’30 yaşından sonra yumurta rezervi hızla tükeniyor’

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç. Dr. Bora Coşkun, doğurganlık kapasitesinin yaşla birlikte azaldığını belirterek, 30’lu yaşlardan itibaren yumurta dondurmanın, ileride anne olmayı planlayan kadınlar için önemli bir seçenek olduğunu söyledi.

Genç yaşta ‘hipertansiyon’ tanısı alanlar dikkat

İleri yaş hastalığı olarak bilinen yüksek tansiyon diğer adıyla hipertansiyon, genç yaşlarda da görülebiliyor. Uzmanlar, erken yaşlarda görülen tansiyon vakaları için önemli uyarılarda bulundu.