Kadınlar en çok masa başında boyun ağrısından şikayetçi

Ofis Çalışanlarında En Sık Görülen Kas İskelet Sistemi Rahatsızlıkları

İSTANBUL (İGFA) – Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Prof. Dr. Nihal Özaras, ofis çalışanlarının en sık karşılaştığı kas ve iskelet sistemi hastalıkları hakkında bilgi verdi.

Ofis çalışanlarının doktora en sık başvurma sebeplerinden birinin kas iskelet sistemi rahatsızlıkları olduğunu belirten Prof. Dr. Nihal Özaras, bu rahatsızlıkların yaşam kalitesini etkileyerek iş verimliliğini düşürdüğünü ve iş gücü kaybına yol açtığını söyledi.

Prof. Dr. Nihal Özaras’a göre, ofis çalışanlarında en sık karşılaşılan kas iskelet sistemi yakınmaları arasında boyun ağrıları, sırt/bel ağrıları, omuz, kol ve el bileği/el ağrıları bulunmaktadır. Özellikle masa başında ve bilgisayar kullanımı sırasında kadınlarda daha sık görülen boyun ağrıları, sağlıksız postür ve uzun süreli sabit duruşun sonucu olabilir. Prof. Dr. Nihal Özaras, bu durumun yaşam kalitesini olumsuz etkilediğini vurguladı ve uzun vadede ciddi sorunlara neden olabileceğine dikkat çekti.

TEKRARLAYAN HAREKETLER AĞRI OLUŞUMU İÇİN RİSK FAKTÖRÜ…

Miyofasiyal ağrı sendromunun ofis çalışanları arasında sık görülen bir rahatsızlık olduğunu ifade eden Prof. Dr. Nihal Özaras, aynı hareketlerin tekrarlanması ve uzun süre aynı pozisyonda kalmanın kas ağrılarına sebep olduğunu belirtti. Kasların uzun süre kasılı kalmasının kan dolaşımını bozarak ağrılı noktaların oluşumuna neden olduğunu aktaran Özaras, bu hastalığın önlenmesi için sık sık pozisyon değiştirilmesi ve egzersiz yapılmasının önemli olduğunu vurguladı.

Omuz ağrılarının da ofis çalışanlarında yaygın olduğunu dile getiren Prof. Dr. Nihal Özaras, omuz seviyesinin üstündeki ağır yüklerin kaldırılmasının omuz problemlerini tetikleyebileceğini söyledi. Basit ergonomik ayarlamalarla risk faktörlerinin ortadan kaldırılabileceğini belirten Özaras, tekrarlayan hareketlerin omuz problemlerinde önemli olduğunu ifade etti.

Related Posts

Prof. Dr. Durakoğlugil: Aşırı sıcaklar kalp krizi riskini artırıyor

Prof. Dr. Durakoğlugil: Aşırı sıcaklar kalp krizi riskini artırıyor

Ankara’da ishal vakaları arttı, uzmanlar uyarıyor: ‘Temizlik ve sıvı tüketimi önemli’

Ankara’da son dönemde ishal vakalarında artış başladı. Hekimler sıcak havaların da hastalık ihtimalini artırabileceğini söyledi. Hastalığa karşı alınabilecek önlemleri anlatan Aile Hekimleri Federasyonu (AHEF) Genel Başkanı Doktor Türkü Yağmur Nehir, yurttaşların temizliğe ve bol sıvı tüketimine dikkat etmesi gerektiğini belirtti.

Yaz sıcakları tehlike saçıyor: Uzmanından öneriler

Prof. Dr. Ahmet Saltık, açık alanda çalışanların beyin kanaması riskiyle karşı karşıya olduğunu belirtti. Güneş gözlüğü ve şapka önerisinde bulunan Saltık, “Sıvı ve tuz kaybı için hafif tuzlu ayran içilmeli” dedi.

Alzheimer’a umut olacak keşif! Hastalığı tetikleyen mekanizma çözüldü

Yürüttükleri çalışmayla Alzheimer hastalığının oluşumunda kilit rol oynayan yeni bir mekanizma keşfettiklerini açıklayan Prof. Dr. Muhsin Konuk ve doktora öğrencisi Arş. Gör. İrem Gülfem Albayrak, “Sıradaki hedefimiz, bu mekanizmayı düzenleyecek mümkünse bitkisel bir molekül bulmak. Başarırsak, o kişi Alzheimer’a yakalanmayacak” dedi.

Uzmanlardan ebeveynlere uyarı: Yaz tatilinde çocukların artan ekran süresi kontrol edilmeli

Uzmanlardan ebeveynlere uyarı: Yaz tatilinde çocukların artan ekran süresi kontrol edilmeli

Uzman: ‘Göğüs ağrısı olmadan da kalp krizi geçirmek mümkün’

Kalp krizi denildiğinde genellikle göğüs ağrısı akla gelse de her zaman tek belirti olmayabilir. Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Mehmet Fatih Yılmaz, kalp krizinin sırt ağrısı, nefes darlığı, çarpıntı, mide bulantısı gibi göğüs dışı belirtilerle de ortaya çıkabildiğine dikkat çekti. Özellikle kadınlar, yaşlılar ve diyabet hastaları gibi bazı gruplarda bu atipik belirtilerin daha sık görüldüğüne işaret eden Doç. Dr. Yılmaz, bu durumun tanı sürecini zorlaştırabildiğine dikkat çekerek uyarılarda bulundu.