ATM’lerde yeni dönem: Para çekme limitleri değişti!

Türkiye’de Enflasyon ve Nakit Kullanımıyla İlgili Haber

Türkiye’de yüksek enflasyon ve nakit kullanımındaki artış, ekonomi yönetiminin yeni banknot basımı taleplerini reddetmesiyle daha büyük bir sorun haline gelmeye devam ediyor.

PARA ÇEKME LİMİTLERİNDE DEĞİŞİKLİKLER

Kurban bayramı öncesi, milyonlarca vatandaşın nakit ihtiyaçları, bankacılık sektörünü hazırlık yapmaya zorladı. Bu dönemde, alışverişler kredi ve banka kartlarıyla yapılırken, nakit taleplerine karşı bankalar, ATM para çekme limitlerinde değişikliğe gidiyor.

İş Bankası, Denizbank ve Akbank, ATM’lerden yapılacak ücretsiz para çekme limitlerini artırırken, bu değişikliklerin diğer bankalara da yayılması bekleniyor.

ATM Para Çekme Limitlerinde Değişiklikler

Türkiye’nin en büyük özel bankası İş Bankası, 10.000 TL olan kartlı ücretsiz para çekme limitini 20.000 TL’ye çıkardı. Banka, internet sitesinde yaptığı açıklamada, “Tüm müşterilerimiz, kartlı veya kartsız (QR/Bluetooth) 20.000 TL’ye kadar ücretsiz işlem yapabilir” ifadelerini kullandı.

Denizbank da 7.500 TL olan günlük ücretsiz para çekme limitini 10.000 TL’ye yükseltti.

Bankaların belirlediği ATM çekim limitleri genellikle kullanıcıların ihtiyaçlarını karşılamıyor. Limitin üzerinde para çekmek isteyenler yüksek komisyon oranlarıyla karşılaşıyor. Kamu bankalarından VakıfBank günlük 20.000 TL limit belirlerken, Ziraat Bankası ve Halkbank, işlem limitlerini 10.000 TL ile sınırlı tutuyor. Ancak, özel bankaların yaptığı güncellemelerin ardından kamu bankalarının da limitleri artması bekleniyor.

Bankaların ATM Para Çekme Limitleri

  • Yapı Kredi: 10.000 TL
  • Akbank: 10.000 TL
  • Denizbank: 10.000 TL
  • Türkiye İş Bankası: 20.000 TL
  • Vakıfbank: 20.000 TL
  • Ziraat Bankası: 10.000 TL
  • Halkbank: 10.000 TL
  • Garanti BBVA: 10.000 TL
  • ING Bank: 10.000 TL
  • Fibabanka: 15.000 TL
  • Enpara: 10.000 TL

Related Posts

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Bayraktar: Türkiye’yi enerjide 4 kat büyüttük

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, “Sakarya Gaz Sahası’nda Türkiye bugün 4 milyon haneye yetecek kadar doğal gazı üretiyor hamdolsun. Önümüzdeki yıl bunu 2 katına çıkaracağız. 2028 hedefimiz bunu 4 katına çıkarmak.” dedi.

Bu hafta yatırım araçları: Borsa yükseldi, altın ve euro arttı, dolar geriledi

BIST 100 endeksi haftayı güçlü artışla kapattı. Altın ve euro değer kazanırken, dolar düşüş gösterdi. Yatırım fonlarında en yüksek getiri hisse senedi fonlarından geldi.

ECB Başkanı Lagarde: Mevcut faiz oranı pozisyonumuz uygun konumda

Avrupa Merkez Başkanı (ECB) Christine Lagarde, mevcut faiz oranlarının uygun seviyede olduğunu ve bankanın yüzde 2’lik orta vadeli enflasyon hedefine bağlı kaldığını söyledi.

En düşük emekli maaşını AKP’li Güler açıkladı

Temmuz ayı itibarıyla SSK ve Bağ-Kur emeklisinin maaşına yapılacak artış oranı yüzde 16,67 oldu. AKP Grup Başkanı Abdullah Güler en düşük emekli aylığının 14 bin 469 liradan 16 bin 880 liraya çıkarılacağına dair kanun teklifi verdiklerini duyurdu En …

Sigortadan para almanın kuralları yarın değişiyor: Ekspertiz 10 parçayı kontrol edecek

1 Temmuz itibarıyla, kasko ve trafik sigortasında tam hasarlı ve ağır hasarlı araçlarla ilgili yeni uygulamalar devreye girecek. Yeni düzenleme ile, araçların onarım masraflarının piyasa değerinin yüzde 60’ını aşması durumunda, araçlar ağır hasarlı olarak değerlendirilecek. Ancak, bu oran altındaki hasarlarda araçlar onarılacak. Peki, bu değişiklik sigorta şirketleri ve sigortalılar için ne anlama geliyor?

Hizmet üretici fiyatları mayısta arttı

Hizmet Üretici Fiyat Endeksi (H-ÜFE), mayıs ayı rakamları açıklandı. Buna göre aylık bazda yüzde 2,37, yıllık bazda yüzde 38,16 artış gösterdi.